Binnenverlichting

 

Conventionele TL verlichting

 

Gemiddeld gaat 60% van het stroomverbruik van een kantoor naar de verlichting.

 

Een TL armatuur met 4 buisjes van 60 cm, waarop staat dat ze 18 watt verbruikt, verbruikt in werkelijkheid totaal rond de 90 watt. Dit omdat het voorschakelapparaat ook stroom verbruikt. Bovendien wordt traditionele verlichting heel erg heet.

 

Gaat u van T8 naar T5 TL buizen, dan gaat u van een verbruik van 90 watt per armatuur naar 70 watt per armatuur. Een geringe besparing dus.

 

Het licht van TL en een PL trilt en is vermoeiend voor de ogen. Retro fit (het vervangen van TL-buizen met LED-TL-buizen) werkt niet goed. TL is in 1926 ontwikkeld, tijd voor een verandering.

 

Allemaal negatieve punten over traditionele verlichting. Of het nu TL of PL betreft, het is allemaal hetzelfde. Het enige positieve van de traditionele verlichting is dat de aanschafprijs relatief laag is. Daar staat weer tegenover dat je bij traditionele verlichting de lampen zeer regelmatig moet vervangen omdat de lichtopbrengst snel achteruitgaat.

 

 

Vergelijking LED versus TL

 

Als u een vergelijking maakt met de verlichting die wij aanbieden: een armatuur met 90 watt traditionele verlichting kunnen wij vervangen met een armatuur welke 38 watt gebruikt. Geen trillingen, geen hitte-afgifte. Geen retro fit, maar een vervanging van het gehele armatuur. De verlichting is dimbaar en geeft meer dan 50% besparing op het energieverbruik.

 

 

Een rekenvoorbeeld

 

Een kantoorpand gebruikt 50.000 kWh. Daarvan wordt 30.000 kWh verbruikt voor de verlichting. Door het aanpassen van de verlichting, het plaatsen van aanwezigheidssensoren op bepaalde plaatsen, het toepassen van lichtsensoren en dimmers zal de verlichting nog maar 11.000 kWh verbruiken. Dat is een besparing van 19.000 kWh. Dat is net zo veel als het stroomverbruik van 5-6 gezinnen in Nederland.

 

Daarbovenop geldt dat de airconditioning in de zomermaanden niet zo hard zal hoeven werken vanwege de kleinere hoeveelheid warmte-afgifte. De mensen zullen minder vermoeid naar huis gaan omdat het licht niet trilt. Dan ben je pas duurzaam bezig!

 

 

Dit helpt bovendien met het duurzame imago van de klant. Daarnaast verandert het de uitstraling van een pand/kantoor omdat de lelijke conventionele armaturen (vaak met kleurverschillen in de TL-buizen) uit het plafond zijn.

 

 

Wij werken met LED verlichting die voldoet aan alle RvO en Arbo eisen.

 

 

Voordelen duurzame verlichting

 

Hier nog even de voordelen van duurzame verlichting op een rijtje:

 

• EIA-/KIA belastingvoordeel op aanschaf

• Geen warmte-afgifte

• Geen trilling

• Geen LED direct zichtbaar

• Laag energieverbruik

• Lange levensduur

• Geen UV of IR straling

• Gemaakt zonder gebruik van gevaarlijke stoffen

• Lange garantie (3-5 jaar)

• Lage lichtdegradatie

• Driver los en apart van het armatuur

 

 

Wat is er beschikbaar?

 

LED verlichting is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, lichtkleuren en lichtopbrengsten. Denk hierbij aan afmetingen zoals dit vaak in systeemplafonds wordt toegepast: 60 x 60 cm,  30 x 120 cm verkrijgbaar in 40 watt standaard en 60 watt voor de hoge plafonds.

 

Daarnaast zijn er ook ook kleinere afmetingen: 30 x 30 cm, 10 x 60 cm, 10 x 30 cm, 15 x 15 cm enzovoorts.

 

Naast de rechthoekige afmetingen zijn deze ook verkrijgbaar in ronde afmetingen in verschillende diameters, ook wel downlights genoemd.

 

De lampen zijn met of zonder accupack verkrijgbaar voor bijvoorbeeld nood-, of vluchtweg verlichting. Hangend, staand, in systeemplafonds, vlak tegen de muur, als noodverlichting. Bij ons op kantoor kunt u de verschillende opties komen bekijken.

 

Toepassingen: kantoren, scholen, klaslokalen, studio’s, vergaderruimtes, liften, spuitcabines, winkels, laboratoriums, banken, sportscholen, kleedruimtes, voetbalverenigingen et cetera.

 

 

Webshop voor dealers

 

Led & Led biedt haar producten uitsluitend aan via dealers middels onze webshop.

 

 

Contact opnemen?

 

Wilt u dealer worden of een afspraak maken, dan kunt u ons contactformulier invullen.

 

Eén van onze adviseurs neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

 

U kunt natuurlijk ook een e-mail sturen naar info@led-and-led.com of bellen naar 088 - 88 01 688.

 

 

Led & Led :: Illuminate the future :: Wholesale in LED Lighting

 

1.967 

Portfolio - Verlichting

Recente projecten   Portfolio Verlichting   

Enkele zakelijke opdrachtgevers van onze klanten