Waarom je eigen energiebedrijf?

 

U kent de slogan van de overheid vast nog wel: “Een beter milieu begint bij jezelf”. De slogan is al bijna 25 jaar oud, maar nog altijd actueel.

 

Hoewel de duurzame gedachte tegenwoordig veel meer wordt uitgedragen dan toen is de milieuproblematiek alleen maar toegenomen. We leven op te grote voet. En laten we eerlijk zijn, Nederland is niet bepaald een gidsland. Uit het rapport ‘Green growth in the Netherlands 2012’ van november 2013 blijkt dat Nederland in Europa niet meer dan een middenmoter is.

 

Meer en meer blijkt dat grote bedrijven het niet voor elkaar krijgen of willen krijgen om écht duurzaam te handelen. Via schimmige constructies proberen ze een groen imago te kweken, maar dat is grotendeels omdat een groen sausje beter verkoopt.

 

Neem de energiemaatschappijen. Steeds vaker bieden ze groene stroom aan tegen prijzen die nauwelijks hoger liggen dan prijzen van ‘grijze stroom’.

 

Maar wat is nu daadwerkelijk de groene stroom die veel energiemaatschappijen u aanbieden? Dat is stroom die wordt opgewekt in oude waterkrachtcentrales uit Noorwegen. Met certificaten ‘vergroenen’ ze zo hun in kolencentrales opgewekte ‘grijze stroom’. Op deze manier is er geen stimulans om duurzamer te werken en wordt Nederland al helemaal niet leefbaarder.

 

 

Als we écht duurzaam willen worden zullen we het dus zelf moeten doen. Durf eens buiten de gebruikelijke kaders te denken. Wat nu als u een eigen energiebedrijf opricht, kleinschalig, maar voor 100% groene stroom. En als u de buurman nu ook zover kunt krijgen? Zo kan duurzaamheid steeds groter worden in Nederland.

 

People. Planet. Profit.

Het mooie is dat duurzaamheid helemaal niet ongunstig hoeft te zijn voor de portemonnee. Door het voorkomen van stijgende energieprijzen (die heeft u zelf in de hand) en de energiebelasting (die niet geldt op zelf opgewekte stroom) valt een groot voordeel te behalen. Tel daar nog een aantal ondernemersvoordelen bij op en uw investering is razendsnel (soms al binnen een jaar) terugverdiend.

 

Een beter milieu begint dus echt bij onszelf. Wat dat betreft was die slogan uit de jaren ’90 zo gek nog niet.

 

 

Contact opnemen?

 

Voor het maken van een afspraak kunt u het beste ons contactformulier invullen. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

 

U kunt ons natuurlijk ook bellen op 088 - 88 01 788 of mailen naar: info@mijneigenenergiebedrijf.nl.

 

 

Mijn Eigen Energie Bedrijf :: Dat is pas groene energie!

 

772