Financiële voordelen

 

Het voordeel ontstaat op verschillende manieren. Zo is er dan geen sprake meer van jaarlijkse energiekosten, enkel van een eenmalige investering.

 

Daarnaast zijn er subsidies op zonnepanelen en belastingvoordelen voor ondernemers.

 

Er kan een redelijke inschatting worden gemaakt van de hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft. Mocht u iets meer stroom nodig hebben, kunt u dit alsnog van uw energieleverancier krijgen.

 

Heeft u minder stroom nodig, dan gaat u zelf aan het stroomnet leveren. Uw energieleverancier zal u hiervoor een bepaalde vergoeding geven. U bent op deze manier wel onafhankelijk van een extern energiebedrijf, maar kunt er altijd op terugvallen als de zon niet schijnt.

 

 

Subsidies

 

Op de zonnepanelen zijn verschillende subsidies mogelijk, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

 

Zo is er bijvoorbeeld de investeringsaftrek, waarmee de winst van de onderneming mag worden verlaagd met 69,5% (bij een aanschaf tot € 55.248) van de investering in zonnepanelen.

 

 

Ondernemingsvorm

 

Tot slot is het type bedrijf dat u gaat oprichten nog relevant. De twee gebruikelijke varianten zijn een BV (Besloten Vennootschap) of een Eenmanszaak (of vennootschap onder firma (vof), als u met meerdere personen een energiebedrijf start).

 

Met een kleinere winst is een eenmanszaak of vof belastingtechnisch veelal gunstiger dan een BV. Ondernemers die via een eenmanszaak of vof opereren hebben namelijk het voordeel van de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en MKB-winstvrijstelling, aangenomen dat de ondernemer voldoende werkzaamheden voor het bedrijf verricht.

 

Deze aftrekposten zorgen ervoor dat u over een deel van de winst van de onderneming geen belasting hoeft te betalen.

 

 

Contact opnemen?

 

Voor het maken van een afspraak kunt u het beste ons contactformulier invullen. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

 

U kunt ons natuurlijk ook bellen op 088 - 88 01 788 of mailen naar: info@mijneigenenergiebedrijf.nl.

 

 

Mijn Eigen Energie Bedrijf :: Dat is pas groene energie!

 

3.088