Zuiveren van Water

Dagelijks worden miljoenen liters water met vrachtwagens van de bron naar distributiecentra gebracht waarna deze miljoenen liters water met de vrachtwagen naar de winkel worden gebracht.

 

Dan wordt het door u gekocht en omdat het zwaar is, gaat u met de auto. U denkt na over het milieu en koopt kartonnen pakken. Deze lege pakken worden weer opgehaald door een vrachtwagen et cetera

 

Ja, het helpt veel vrachtwagenchauffeurs aan een baan. Is het milieuvriendelijk? Is het nodig?

 

Nee, het is helemaal niet nodig, want we hebben heel goed en schoon drinkwater in Nederland. Het enige probleem met het water is dat er te veel mineralen en te veel kalk in zit.

 

Wij hebben de oplossing voor u: het water filteren.

 

Resultaat:  een aparte kraan op uw aanrecht waar "gezuiverd" water uit komt. Het water smaakt naar bronwater, heerlijk zacht. U kunt dit water voor alles gebruiken: voor water, koffie, thee en om mee te koken, soepen, sauzen, et cetera.

 

Uw koffiezetapparaat en waterkoker hebben geen kalkaanslag meer.

 

Een heerlijke en milieu vriendelijke oplossing voor uw water!

 

En hoeveel geld en CO2 uitstoot heeft u bespaard?

 

 
 

Ontharden van Water

Waterontharding houdt in dat alle kalk op een veilige manier uit het water in uw woning of bedrijf wordt gehaald. Hierdoor krijgt u zacht water, met alle bijbehorende voordelen. Niet alleen voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

 

De werking

Een waterontharder werkt op basis van ionenwisseling. Dat wil zeggen dat natrium-ionen de plaats innemen van kalk-ionen. Daardoor verandert er niets aan de Ph-waarde van het water. Een waterontharder bestaat uit  drie hoofdelementen:

 

De cilinder met hars

De cilinder staat meestal in de zoutbak, heeft een diameter van zo'n 20 centimeter en is gevuld met kunsthars.

 

Deze kunsthars heeft de eigenschap om de kalk-ionen vast te houden. Zodra de kunsthars verzadigd is met kalk, regenereert de ontharder volautomatisch.

 

De zoutbak

Om 02.00 uur voert de ontharder de regeneratie uit. Dit betekent, dat water in de zoutbak loopt en vervolgens het pekelwater door de kunsthars zuigt. De kunsthars laat dan de kalk-ionen los en bindt de natrium-ionen.

 

Vervolgens wordt het pekelwater weggespoeld en de ontharder is weer gereed voor zijn werking. Dit is een geluidarm proces: het zal uw nachtrust niet verstoren. Als de ontharder goed wordt verzorgd, heeft de kunsthars een levensduur van tientallen jaren.

 

De besturing met de computer

De zoutbak wordt gevuld met speciaal zout. Van tijd tot tijd dient gecontroleerd te worden of er nog voldoende zout in zit.

 

Op de cilinder staat het besturingshart van de machine en de computer bepaalt aan de hand van de eigen watermeter wanneer er geregenereerd moet worden. Zo biedt de waterontharder een zeer efficiënt zoutgebruik.

 

Het regeneratieproces werkt op de waterdruk van het leidingwater.

 

 
 

Waterkoelers

Hoe vaak komen ze bij u op kantoor, de vrachtwagens met vaten bronwater voor de waterkoeler? Het is toch niet te geloven dat we bronwater aan laten slepen terwijl ons leidingwater erg lekker is.

 

Het enige probleem met het leidingwater is dat er te veel mineralen en te veel kalk in zit.

 

Wij hebben de oplossing voor u: filteren. Een waterkoeler wordt aangesloten op het leidingwater waar een filtersysteem in zit. U heeft zuiver water uit de waterkoeler zonder dat er vrachtwagens heen en weer  rijden om u te bevoorraden.

 

Een heerlijke en milieu vriendelijk oplossing voor uw water!

 

En hoeveel geld en CO2 uitstoot gaat u besparen?

 

Wilt u hier meer over weten? Dan kunt u het beste ons contactformulier invullen. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met u op.

 

U kunt ons natuurlijk ook bellen op 088 - 88 01 555 of een e-mail sturen naar info@zonenzo.nl.

 

Zon & Zo voor duurzame oplossingen!

 

1.180 

Portfolio - Zonnepanelen

Recente projecten   Portfolio Zonnepanelen   

Enkele zakelijke opdrachtgevers