Uw Eigen Energie Bedrijf

 

Een Eigen Energie Bedrijf

 

Waarom ‘groene’ stroom inkopen als u zelf échte groene stroom kunt opwekken? Waarom stroom inkopen als u de zelf opgewekte stroom kunt verkopen aan uw eigen bedrijf?

 

U kunt u eigen energiebedrijf starten en investeren in duurzame energie, om vervolgens de opgewekte energie te verkopen aan uw bedrijf.

 

 

Hoe het werkt

 

1) Allereerst heeft uw opgerichte bedrijf iets nodig om stroom op te wekken. Dat kan met een aggregaat, een windmolen of zonnepanelen.

2) Vervolgens heeft u een klant nodig die de stroom van u gaat kopen, bijvoorbeeld uw eigen bedrijf.

3) Uiteraard is de keuze voor het juiste business model van belang om de weg naar winstgevendheid te plaveien. 

 

 

Business Plan

 

Een business plan kan u helpen om uw onderneming vorm te geven en presentabel te maken. Wij kunnen u daarbij helpen. Wij hebben diverse modellen ontwikkeld zodat u met uw eigen gegevens en parameters snel tot een analyse van haalbaarheid en ook een business plan kunt komen.

 

 

Totaalpakket met Stappenplan

 

Omdat wij al enige jaren geleden een eigen energiebedrijf (vof) zijn gestart, kunnen we vanuit onze eigen ervaring advies geven bij de opstart van uw eigen energiebedrijf. We weten ook welke stappen er gezet moeten worden om het business plan te presenteren aan de accountant en de Belastingdienst.

 

We realiseren ons terdege dat het inrichten van het eigen energiebedrijf maatwerk is. We helpen u graag met het in kaart brengen van uw specifieke wensen en omstandigheden.

 

Naast het maatwerk zijn er ook zaken die voor het oprichten van elke onderneming hetzelfde zijn. Wij hebben een stappenplan ontwikkeld, waarmee u uw eigen (energie) bedrijf makkelijk kunt oprichten. Graag vertellen we u hier meer over in een persoonlijk gesprek.

 

 

Wat zijn de voordelen?

 

Het hebben van een eigen energiebedrijf heeft verschillende voordelen.:

 

• Opwekken van échte groene stroom
• Geen nadeel van prijsstijgingen
• Zeer korte terugverdientijd
• Subsidies en fiscale voordelen
• Onafhankelijk van overheid 
• Onafhankelijk van energiebedrijven

 

Sinds 2013 hebben wij ons eigen energiebedrijf: Holland Duurzaam Development. Wij kunnen u dus alles uit eigen ervaring vertellen.

 

 

Wat vindt de accountant ervan?

 

De accountant vindt het vooral belangrijk dat de onderneming goed wordt uitgewerkt. Een onderneming oprichten en daar niets mee doen is geen onderneming en zorgt ervoor dat alle ondernemersvoordelen vervallen.

 

 

Wat vindt de belastingdienst ervan?

 

De belastingdienst is uiteraard niet blij als u minder belasting gaat betalen. Maar als u zich aan de spelregels houdt zal de belastingdienst u niet tegenwerken. U moet ervoor zorgen dat de onderneming een echte onderneming wordt en daar helpen wij u graag mee.

 

 

 

Meer informatie?

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Mijn Eigen Energie Bedrijf? Vul dan ons contactformulier in. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

 

U kunt ons natuurlijk ook bellen 088 - 88 01 555 of een e-mail sturen naar: info@zonenzo.nl.

 

 

Zon & Zo voor duurzame oplossingen!

 

2.033 

Portfolio - Zonnepanelen

Recente projecten   Portfolio Zonnepanelen   

Enkele zakelijke opdrachtgevers