Particulieren - Subsidies & Aftrekposten

 

Installatie van zonnepanelen of zonneboilers wordt gezien als verbetering van uw huis. Als u voor deze investering een lening afsluit, dan kunt u de rente ook opvoeren als aftrekpost.

 

Ook kunt u in uw (bestaande of nieuwe) hypotheek extra ruimte opnemen voor zonnepanelen of een zonneboiler. De rente daarvan is ook aftrekbaar.

 

 

Landelijke subsidie

 

 

Met ingang van 1 januari 2016 kunnen burgers en ondernemers die zelf in huis of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Klik hier voor meer informatie.

 

Er zijn momenteel geen landelijke subsidies beschikbaar voor zonnepanelen; wel kunnen wij de BTW terugvorderen voor al onze klanten.

 

 

Geen BTW voor Zonnepanelen

 

Op woensdag 25 september 2013 heeft Staatssecretaris Weekers verklaard dat hij geen juridische mogelijkheden ziet om de BTW regeling voor zonnepanelen bezitters tegen te gaan.

 

Dat betekent dus dat u 21% minder betaalt voor een Zonnepaneleninstallatie !

 

Het blijft niet bij alleen maar bij het aanvragen van een BTW nummer. Ook dienen er allerlei administratieve handelingen te worden verricht.

 

 

Zon & Zo regelt alles!

 

Zon & Zo verzorgt voor (zakelijke en particuliere) klanten het terugvorderen van de BTW. Tegen een geringe bijdrage neemt Zon & Zo haar klanten alle administratieve taken uit handen. De werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 

- Het aanvragen van een (extra) BTW nummer

 

- Het verzorgen van de forfaitaire aangiftes in het jaar van aanschaf

 

 

- Het verzorgen van een verzoekschrift tbv de KOR (Kleine Ondernemers Regeling)

 

- Het aanvragen van een ontheffing voor het doen van aangifte

 

- Het verzorgen van alle contacten en correspondentie met de Belastingdienst, en indien van toepassing het indienen van bezwaarschriften

 

Daardoor heeft de klant dus wel alle voordelen van een flinke "korting" op de aanschaf van zonnepanelen maar niet de administratieve lasten / rompslomp.

 

Heeft u nog geen zonnepanelen, dan is het nu wel heel erg aantrekkelijk om (ook) als particulier in zonnepanelen te investeren. Van de aanschaf kunt u dus de 21% BTW terugvorderen.

 

 

Gemeentelijke subsidie

 

Er zijn momenteel een aantal gemeenten in Nederland welke een extra lokale subsidie beschikbaar hebben. Als u wilt weten of bij u in de gemeente ook een subsidie geldt, ga dan naar de volgende link:www.energiesubsidiewijzer.nl. Het enige wat u hoeft te doen is uw woonplaats in te vullen. 

 

 

Onderneming op uw privé adres?

 

Voldoet u aan een aantal eisen, dan is het mogelijk om zonne-energie op uw privé adres zakelijk aan te schaffen. In 2011 hebben wij de belastingdienst uitgedaagd en schriftelijk bevestigd gekregen dat dit mogelijk is mits... Wij komen dit graag bij u uitleggen zodat wij ook de voordelen voor u kunnen uitwerken.

 

 

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

 

 

Zon & Zo voor duurzame oplossingen!

 

34.499 

Portfolio - Zonnepanelen

Recente projecten   Portfolio Zonnepanelen   

Enkele zakelijke opdrachtgevers