Monitoring en presentatie

 

Smart Energy Manager

 

Smart Energy Manager (SEM) is een onafhankelijk systeem voor het monitoren van allerlei soorten installaties. Wij gebruiken SEM voornamelijk om onze zonnepanelen en industriële zonneboilers te monitoren.

 

Met SEM kunt u via uw smartphone of computer de productie van uw installatie overal volgen. Wat u kunt zien met SEM (basis) is de huidige opwekking, productie tot heden: ieder uur, dag, maand en jaar uit het verleden. Alle waarden worden opgeslagen en u kunt daarom ook altijd terugkijken.

 

SEM wordt voortdurend verder ontwikkeld zodat u in de toekomst ook uw verbruik in uw woning of bedrijf kunt volgen en tevens specifieke apparaten zoals het oplaadpunt van uw auto, airconditioning, wasmachines en wasdroger etc. ook kwa verbruik kunt volgen.

 

Dit betekent dat er van tijd tot tijd een update plaatsvindt waardoor u steeds meer opties krijgt aangeboden.

 

 

Het systeem kan inzichtelijk worden gemaakt voor een ieder binnen uw bedrijf of organisatie of slechts voor u alleen. Alle informatie kan ook worden gepresenteerd op ieder gewenst (beeld) scherm.

 

Bovendien kunnen wij op afstand mee kijken, zodat we direct melding krijgen als er zich een storing voordoet.

 

 

SEM is een product van Smart Energy Manager BV een bedrijf wat zich volledig toelegt op de ontwikkeling van Energie Management oplossingen. Zon & Zo is wel nauw betrokken bij de ontwikkeling en bepaalt mede de functionaliteit van het systeem.

 

 

Hoe werkt SEM?

Een Smart Energy Manager (SEM) systeem bestaat uit één of meerdere SEM units welke voor elke toepassing van datalogging en remote monitoring kunnen worden toegepast.

 

De voornaamste functie is de (opbrengst)gegevens van apparaten zoals omvormer(s) vergaren en opslaan op de Internet servers. Bij omvormers betreft het de registratie van gegevens met heel veel details zoals voltage, actuele opbrengsten en zelfs de informatie per MMP-tracker. Bij omvormers van SMA registreert het tevens informatie over events, zoals bijvoorbeeld het in- en uitschakelen van Optitrac Global peak of andere aanpassingen in de omvormer.

 

Bij regelunits van zonneboilerinstallaties, een warmtepomp of biomassa-kachel zijn het weer hele andere gegevens.

 

 

Met SEM kunnen meerdere omvormers (van hetzelfde merk of van verschillende merken) met dezelfde SEM-Datalogging unit werken terwijl toch alle meetwaarden per omvormer worden geregistreerd.

 

De opbrengsten en actuele meetwaarden kunnen via het internet worden geraadpleegd.

 

Op afstand kunnen diagnoses worden gesteld of de prestaties en het functioneren van de omvormer(s) worden gemonitord. Middels de signaleringsfuncties worden de gebruikers/beheerders tijdig geïnformeerd bij eventuele calamiteiten.

 

Middels de SEM-Viewer kunnen de opbrengsten op een monitor/beeldscherm worden gepresenteerd. Dit kan ook in eigen huisstijl.

 

 

Overal waar Internet is kunnen de schermen worden geplaatst. Zelfs bestaat de mogelijkheid om voor meerdere locaties de gegevens afzonderlijk of gezamenlijk te presenteren.

 

De SEM Modules kunnen bij afwezigheid van een vaste Internet verbinding desgewenst ook werken middels een GSM module.

 

Bij de GSM versie blijft het dataverbruik beperkt. Voor de SEM-Datalogging is dit max. 100Mb per maand, voor een SEM-Viewer is dit max. 500Mb per maand.

 

Op het SEM systeem zijn diverse aanvullende modules beschikbaar. Zo kunnen naast de registratie van de omvormers ook (in de toekomst) meerdere andere verbruikers worden opgenomen in de informatie. Hierbij valt te denken aan elektrische oplaadpunten, airconditioning, kopieermachines, wasmachines, wasdrogers et cetera.

 

SEM werkt ook samen met de slimme meter. Wanneer een slimme meter wordt aangesloten wordt de informatie geïntegreerd gepresenteerd. Hierdoor is er naast de real-time informatie van de opbrengst van de PV-installatie ook inzicht in hoeveel energie er wordt teruggeleverd. U krijgt hiermee het salderen dus ook direct inzichtelijk en is e.e.a. altijd eenvoudig terug te kijken.

 

Bij sommige slimme meters kunnen we ook het gasverbruik registreren en presenteren.

 

Naast de vele uitbreidingsmogelijkheden die er thans zijn, worden er steeds meer uitbreidingen in SEM ontwikkeld.

 

Voor het gebruikmaken van SEM zijn GEEN terugkerende kosten zoals een abonnement van toepassing.

 

SEM is een oplossing welke veel meer kan dan andere datalogging en remote monitoring systemen.

 

Middels SEM is het desgewenst mogelijk dat u op een of meerdere plekken de informatie op een monitor kunt tonen. 

 

 

Meer informatie over SEM?

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Smart Energy Manager, dan kunt u het beste ons contactformulier invullen. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

 

U kunt ons natuurlijk ook bellen 088 - 88 01 555 of een e-mail sturen naar: info@zonenzo.nl.

 

 

Zon & Zo voor duurzame oplossingen!

 

290.966 

Portfolio - Zonnepanelen

Recente projecten   Portfolio Zonnepanelen   

Enkele zakelijke opdrachtgevers