Investeringen in Energie

 

De Particulier

 

Wanneer u geld heeft gespaard dan heeft u verschillende mogelijkheden: u kunt het op een spaarrekening zetten, uw pensioen aanvullen, een huis of een vakantiewoning in het buitenland kopen, aandelen kopen of geld aan de kinderen geven.

 

Zo zijn er vele mogelijkheden te bedenken.

 

Een misschien niet voor de hand liggende mogelijkheid is om het geld te investeren in het opwekken van uw eigen (echte) groene energie.

 

Maar waarom zou u dat doen? De aanschaf van zonnepanelen is toch geen investering? Of toch wel?

 

Hoeveel rente krijgt u op uw spaarrekening? En wat is het rendement van uw aandelen?

 

Als u vandaag een extra storting in uw pensioenfonds maakt, dan levert dit u weliswaar een belastingvoordeel op. Maar hoe lang moet u niet wachten, voordat u de voordelen van de extra storting kunt genieten? En wat is het uiteindelijke rendement van de extra storting?

 

De investering in zonnepanelen heeft een hoog rendement, mits u niet de goedkoopste optie kiest...

 

Er zijn heel wat panelen op de markt, die na een aantal jaren niet meer werken. Bij de fabrikanten van dergelijke panelen stelt fabrieksgarantie niets voor. Het credo is dat u moet gaan voor kwaliteit.

 

Stelt u zich eens voor dat u voor € 10.000,- (excl. BTW) investeert in zonnepanelen. Dan kunt u elk jaar een terugkerende besparing van minimaal € 1.000,- tot € 1.250,- op uw jaarlijkse energiekosten realiseren.

 

Velen ervaren een terugverdienperiode van 8- 10 jaar als te lang. Vreemd genoeg ervaart men dat niet bij de aanschaf van een auto of koelkast, een storting aan een pensioenfonds of een investering in aandelen.

 

Het gemiddelde rendement bij een investering in een zonnepaneleninstallatie ligt op dit moment vaak boven de 10%-12%, mede ingegeven door de verhoging van de kostprijs voor energie (energiebelasting).

 

Een belangrijk gegeven hierbij is dat de zon iedere dag weer opkomt en dat de opbrengsten uit zonne-energie redelijk in te calculeren zijn. De gemiddelde technische levensduur van een zonnepaneleninstallatie van goede kwaliteit bedraagt 25-40 jaar. 

 

Zonne-energie, een veilige investering met een hoog rendement.

 

 

Het Bedrijf

 

Na jaren van crisis lijkt het herstel weer in te treden. U heeft uw bedrijfsmiddelen op orde en er staat nog geld op de bank. U zult dan ervaren dat het geld bij de bank vandaag de dag bijna geen rente oplevert.  

 

Heeft u voldoende aandacht voor de besparingsmogelijkheden?

 

Hoe lager uw bedrijfskosten zijn, des te makkelijker het is om in mindere tijden te overleven en in goede tijden een hoge winst te behalen. Wat betaalt u op dit moment aan elektriciteit of gas?

 

Stel dat u een verbruik van 20.000 kWh heeft, dan kost u dat op dit moment ca. € 3.000,- per jaar en ca. € 250,- per maand.

 

Realiseert u zich dan dat u met een investering tussen de € 20.000,- en € 40.000,- deze terugkerende kosten kunt besparen!

 

Het verschil tussen € 20.000,- en € 40.000,- is  nogal ruim genomen. Dit komt doordat elk project als maatwerk moet worden gezien en er zo goed als geen standaarden gelden.

 

Het is dus zaak dat wij de klant specifieke omstandigheden analyseren. Vandaar dat wij onze potentiële klanten bezoeken om een uitgebreide inventarisatie te doen.

 

Naast de economische kant van de investering, met het bepalen van het rendement en de terugverdienperiode, geldt ook dat werken aan een beter milieu en het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) steeds belangrijkere factoren zijn.

 

En dan hebben we het er niet eens over dat het opwekken van uw eigen stroom heel erg leuk is. Bovendien geeft het een groen imago en een goede uitstraling aan uw bedrijf.

 

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden voor duurzame investeringen, dan kunt u het beste ons contactformulier invullen. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met u op.

 

U kunt ons natuurlijk ook bellen op 088 - 88 01 555 of een e-mail sturen naar: info@zonenzo.nl.

 

 

Zon & Zo voor duurzame oplossingen!

 

977 

Portfolio - Zonnepanelen

Recente projecten   Portfolio Zonnepanelen   

Enkele zakelijke opdrachtgevers