Verlichting

In kantoorpanden wordt gemiddeld 60% van de stroom verbruikt door de verlichting. Door aanpassing van de verlichting naar LED kan het stroomverbruik halveren. Omdat de nieuwe technologieën ook minder warmte-uitstoot geven, ontstaat er ook een aanzienlijke besparing op het stroomverbruik van de airconditioning.

 

Zon & Zo levert en installeert producten met een relatief korte terugverdienperiode. Nieuwe technologie, lager stroomverbruik, minder CO2 uitstoot met als gevolg lagere energierekeningen.

 

Wij werken samen met twee fabrikanten, beide met vestigingen in de regio. Een fabrikant voor energiezuinige verlichting voor binnen en buiten en een fabrikant voor inductie verlichting. De samenwerking met deze twee fabrikanten geeft Zon & Zo de mogelijkheid bij iedere klant een totaal oplossing voor de verlichting te bieden.

 

Alle producten die Zon & Zo aanbiedt voldoen aan de eisen van RVO.nl (voorheen AgentschapNL) en de Arbodienst. Dit houdt in dat bij u verantwoorde verlichting voor uw personeel wordt gemonteerd en u alle belastingvoordelen geniet die bij duurzame verlichting mogelijk zijn.

 

Naast LED verlichting kan ook gebruik worden gemaakt van inductieverlichting.

 

Inductie lichtbronnen zijn gasontladingslampen, zonder elektroden of filamenten. Hierdoor heeft de inductie lichtbron een extreem lange levensduur, tot wel 100.000 branduren. Het ontsteken van de lamp vindt plaats door middel van magnetische inductie.

 

Klassieke gasontladingslampen ontsteken door een vonk tussen twee elektrische polen. Bij Inductie lichtbronnen vindt de ontsteking plaats door magnetische spoelen.

 

Inductieverlichting kan in nagenoeg elke ruimte worden ingezet. Inductielampen geven een hele hoge Lumen (lichtsterkte) output. De lichtopbrengsten en verbruik kan men vergelijken met die van LED verlichting. Echter is Inductieverlichting met hoog wattage, derhalve veel prettiger om in te kijken.

 

Met de wetenschap dat de Inductielichtbron veruit de langste levensduur heeft, is deze lichtbron heel interessant om te plaatsen in hogere ruimten (boven 4 meter), zoals: magazijnen, productieruimtes, winkelruimtes, showrooms, stallen en maneges.

 

 

Zon & Zo voor duurzame oplossingen!

 

642.386 

Portfolio - Zonnepanelen

Recente projecten   Portfolio Zonnepanelen   

Enkele zakelijke opdrachtgevers