Subsidieregelingen

Installatie van zonnepanelen wordt gezien als verbetering van uw huis. Als u voor deze investering een lening afsluit, dan kunt u de rente ook opvoeren als aftrekpost. Ook kunt u in uw (bestaande of nieuwe) hypotheek extra ruimte opnemen voor zonnepanelen of een zonneboiler. De rente daarvan is ook aftrekbaar.

 

Geen BTW voor Zonnepanelen

 

Op woensdag 25 september 2013 heeft Staatssecretaris Weekers verklaard dat hij geen juridische mogelijkheden ziet om de BTW regeling voor zonnepanelen bezitters tegen te gaan. Dat betekent dus dat wanneer je zonnepanelen aanschaft dat je een BTW nummer kunt aanvragen en de BTW kunt terugvorderen.

 

Het blijft niet bij alleen maar bij het aanvragen van een BTW nummer. Ook dienen er allerlei administratieve handelingen te worden verricht. Zon & Zo verzorgt het terugvorderen van de BTW. Tegen een geringe neemt Zon & Zo haar klanten alle administratieve taken uit handen.

 

De werkzaamheden bestaan o.a. uit: het aanvragen van een (extra) BTW nummer, het verzorgen van de forfaitaire aangiftes in het jaar van aanschaf, het verzorgen van een verzoekschrift tbv de KOR (Kleine Ondernemers Regeling), het aanvragen van een ontheffing voor het doen van aangifte, het verzorgen van alle contacten en correspondentie met de Belastingdienst, en indien nodig het indienen van bezwaarschriften.

 

Gemeentelijke subsidies

 

Er zijn momenteel een aantal gemeenten in Nederland welke een extra lokale subsidie beschikbaar hebben. Als u wilt weten of bij u in de gemeente ook een subsidie geldt, ga dan naar de volgende link:www.energiesubsidiewijzer.nl. Het enige wat u hoeft te doen is uw woonplaats in te vullen.

 

Onderneming op uw privé adres?

 

Voldoet u aan een aantal eisen, dan is het mogelijk om zonne-energie op uw privé adres zakelijk aan te schaffen. In 2011 hebben wij de belastingdienst uitgedaagd en schriftelijk bevestigd gekregen dat dit mogelijk is mits... Wij komen dit graag bij u uitleggen zodat wij ook de voordelen voor u kunnen uitwerken.

 

Wilt u hier meer over weten? Dan kunt u ons contactformulier invullen. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak. U kunt ons natuurlijk ook bellen 088 - 88 01 555 of een e-mail sturen naar: info@zonenzo.nl.

 

 

 

Zon & Zo voor duurzame oplossingen!

 

9.331 

Portfolio - Zonnepanelen

Recente projecten   Portfolio Zonnepanelen   

Enkele zakelijke opdrachtgevers