Laatste nieuws

In deze rubriek houden wij u op de hoogte van laatste nieuwtjes, regelgeving, nieuwe producten et cetera. Daarnaast kunt u hier ook onze publicaties lezen, welke wij recent en in het verleden hebben geplaatst. U leest meer over bijeenkomsten die we organiseren en welke mogelijkheden we bieden voor bedrijfsvoorlichting. Wist u bijvoorbeeld dat we ook lespakketten beschikbaar hebben? Hieronder enkele Hot Items van nu.

 

3.102 

11 augustus 2010 - Energie Agentschap verwacht grotere vraag naar olie

Energie Agentschap verwacht grotere vraag naar olie

 

PARIJS - De vraag naar olie zal door het economisch herstel dit jaar en volgend jaar toenemen, maar komend jaar ligt het gevaar van een stagnerende groei op de loer. Deze verwachting sprak het Internationaal Energie Agentschap (IEA) woensdag uit.

 

De organisatie verhoogde haar raming voor de wereldwijde vraag naar olie dit jaar met 80.000 vaten per dag en voor volgend jaar met 50.000 vaten per dag.
De IEA baseert deze verwachting op een groei van de wereldeconomie met 4,5 procent voor het lopende jaar en met 4,3 procent voor 2011.

Vraag
De totale vraag naar olie stijgt daardoor dit jaar met 1,8 miljoen vaten per dag, ofwel 2,2 procent, tot 86,6 miljoen vaten per dag. Voor volgend jaar schat de IEA een stijging van de vraag met 1,3 miljoen vaten per dag, ofwel 1,5 procent, tot 87,9 miljoen vaten per dag.
De organisatie wijst op de zorgen over een mogelijk haperend economisch herstel vanaf de tweede helft van 2010. ''Dat vormt een belangrijk neerwaarts risico voor de prognose.'' De voorspelling van de olieprijzen is om die reden dan ook ''onzeker'', aldus de IEA.

514.238 

Portfolio - Zonnepanelen

   Portfolio Zonnepanelen   

Enkele zakelijke opdrachtgevers